Debattartikel

Debattartikel – Vi fortsätter vår kamp

Jihad Menhem (V) oppositionsråd, i ett svar till Catarina Lindström KT:s ledare 11/12

Det är väldigt tråkigt att läsa ledaren av Catarina Lindström (KT:s ledare 11/12) där hon försöker dra alla dåvarande majoritetspartierna över en kam. Detta trots att hon är medveten om att Vänsterpartiet är det parti i Örebro län som hela tiden kämpar och verkar hårt för att få behålla länets tre fullvärdiga akutsjukhus med två förlossningsmottagningar öppet dygnet runt.

Vi i Vänsterpartiet var de första som försvarade tre akutsjukhus i Örebro län under 90-talet, då diskussionerna först kom upp. Vi har inte ändrat uppfattning och kommer inte heller att ändra uppfattning. För oss är trygghet och kontinuitet viktigt i vården. Vi försvarar inte länsdelssjukhusen av populistiska skäl, utan för att vi verkligen tror att Karlskoga och Lindesbergs lasarett har en utvecklingspotential som är till gagn för medborgarnas bästa.

När jag, med flera, svarade på din ledare den 22 mars 2017, var jag då helt övertygad om att ingen (varken politiken eller ledningen) skulle våga stänga förlossningen i Karlskoga eller äventyra lasarettets framtid. Dessutom hade vi en överenskommelse med dåvarande majoritetspartierna i region Örebro län om att det skulle finnas tre akutsjukhus och två förlossningsavdelningar i länet.

Det var det som gällde när Vänsterpartiet var med och styrde. Idag är Vänsterpartiet ett oppositionsparti i region Örebro län. Men vi fortsätter vår kamp för att återöppna förlossningen i Karlskoga. Det gör vi genom att lyfta upp frågan på varje sammanträde i Regionfullmäktige, Hälso- och sjukvårdsnämnden och regionstyrelsen.

Jihad Menhem, Vänsterpartiet, oppositionsråd Region Örebro län

Kopiera länk