Pressmeddelande

Jessica Carlqvist nytt regionråd för Vänsterpartiet

Jessica Carlqvist nytt regionråd i opposition för Vänsterpartiet Region Örebro län

På Vänsterpartiet Örebro läns valkonferens i Lindesberg på lördagen valde representanterna för Vänsterpartiets föreningar i länet Jessica Carlqvist från Örebro som nytt regionråd för mandatperioden 2023-2026. Jessica är välkänd från kommunpolitiken i Örebro och har dessutom funnits med i regionspolitiken sedan 2014.

  • ”Det är med stor ödmjukhet jag tar på mig det här uppdraget. Jag blev nominerad av många medlemmar i partiet och jag känner mig stolt och hedrad över att valkonferensen enhälligt valt att utse mig till det här uppdraget för den kommande mandatperioden”, säger Jessica Carlqvist, nyvalt regionråd i opposition för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

Som regionråd så kommer Jessica också att vara gruppledare i regionfullmäktige och med mångårig erfarenhet i politiken så är hon en person som i allra högsta grad har bra förutsättningar för detta uppdrag. Partiets politik om jämlikhet och rättvisa står fast även med Jessica vid rodret. Vården, kollektivtrafiken, kulturen, personalens villkor, människors livsvillkor med alla dom olika förutsättningar vi har i samhället och dom enorma utmaningar vi står inför med klimatet. Frågor som står högt på Vänsterpartiets agenda.

  • ”Vi har precis haft ett val och i regionen behåller vi våra mandat. Invånarna i Örebro län har gett oss som mandaten för att fortsätta driva den politik vi har gjort och som vi har gått till val på. Vi har fortfarande stora rättvisefrågor att ta tag i med tre riktiga sjukhus och två förlossningar i länet. En kollektivtrafik som fungerar även på landsbygden. Utmaningar med klimatet, jag kan rabbla viktiga frågor hur länge som helst. Jag är ödmjuk inför uppgiften och det nya uppdraget men kommer inte att vara lika ödmjuk till den politik som drivs av den nuvarande minoriteten. Vänsterpartiet fortsätter i opposition och vi kommer att vara en stark och högljudd sådan”, avslutar Jessica Carlqvist, regionråd för Vänsterpartiet Region Örebro län.

Jessica Carlqvist efterträder, från och med 1 januari, Jihad Menhem som suttit på regionrådsposten i tre mandatperioder. Jihad gratulerar Jessica till det nya uppdraget och önskar henne lycka till.

 

Kontakt

Jessica Carlqvist, nyvalt regionråd i opposition för Vänsterpartiet Region Örebro län
Mail: [email protected]      Tfn: 073-325 63 86

Kopiera länk