Pressmeddelande

Vänsterpartiet i Region Örebro län föreslår sjukvårdsbistånd till Ukraina

Sedan snart en vecka bedriver Ryssland ett angreppskrig mot Ukraina. Detta är ett brott mot alla internationella lagar och regler. I denna situation är det viktigt att visa att omvärlden visar stöd och solidaritet med Ukrainas folk. Här har Region Örebro län en möjlighet att bidra.

  • Ett stöd från Region Örebro län kan se olika ut. Vi kan bidra med sjukvårdsmateriel, personalinsatser eller ta hand om personer med behov av sjukvård på plats i Ukraina. Vi kan också ta människor i behov vård och hjälp till Sverige”, säger Jihad Menhem, oppositionsregionråd för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

Det är viktigt att alla som kan bidra gör det. Därför föreslår Vänsterpartiet att regionstyrelsen ger ett uppdrag till regiondirektören att mycket skyndsamt ta fram ett förslag till hur Region Örebro län kan bistå Ukraina på såväl kort som lång sikt.

  • Detta är ett arbete som även andra regioner i landet bör delta i. Därför borde Region Örebro län gå ut med en uppmaning till övriga regioner i Sverige och uppmana till att bidra med sina resurser för att stödja Ukrainas folk. Därför kommer Vänsterpartiet på dagens sammanträde med regionstyrelsen föreslå att ge regiondirektören i uppdrag att skyndsamt ta fram ett förslag på hur Region Örebro län kan bidra till Ukrainas behov av hälso- och sjukvård samt hur Region Örebro län kan uppmana övriga regioner i landet att starta ett motsvarande arbete”, avslutar Jihad Menhem (V).   

Ladda hem Vänsterpartiets förslag ”sjukvårdsbistånd till Ukraina”.

 

Kontakt

Jihad Menhem, oppositionsregionråd (V) Region Örebro län

Tfn: 070-594 71 89        E-post: [email protected]

 

Kopiera länk