Pressmeddelande

Vänsterpartiet motionerar till regionfullmäktige om arbetstidsförkortning på länets akutmottagningar

Personalen på våra akutmottagningar måste orka ta sig genom arbetsdagen och ges möjligheter att ge god och kompetent vård till våra invånare i regionen. När man kommer till akuten har man drabbats av plötslig sjukdom eller i värsta fall någon form av trauma efter en olycka. Efter den senaste tidens larmrapporter i media om situationen på våra akutmottagningar, där man i Örebro till och med varit uppe i det som kallas stabsläge, så är det dags att agera.

  • ”Våra medarbetare måste ges bättre förutsättningar för sitt arbete med ordentlig vila mellan arbetspassen. Inte sedan 70-talet har vi haft arbetstidsförkortningar i Sverige så det är dags nu. Vänsterpartiet i Region Örebro län tycker det är hög tid att genomföra det nu och motionerar om att börja med akutmottagningarna i länet. Naturligtvis med bibehållen lön” säger Jihad Menhem, regionråd för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

En effekt av att inte satsa på personalen är att det kan uppstå en personalkris med svårigheter att både behålla och rekrytera personal. Effekten kan vi redan se lite av och det måste till åtgärder innan det går för långt. I budgeten som presenterades av Vänsterpartiet finns förslaget med samt finansiering för detsamma. Nu är det upp till resten av regionfullmäktige att vara med och ta ställning till om man vill satsa på personalen.

  • ”Vi lämnar nu in en motion om arbetstidsförkortning och välkomnar en debatt i denna jätteviktiga satsning. Det ska bli spännande att höra argumenten från den styrande majoriteten med (S), (C) och (KD) och om de är redo att hänga på Vänsterpartiet i denna så nödvändiga förändring. Vi har förslagen för en bra och ansvarsfull politik för vår personal, för att kunna vara en attraktiv arbetsköpare som ger bra verksamhet nu och i framtiden”, avslutar Jihad Menhem, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

 

För mer information kontakta:

Jihad Menhem, oppositionsråd (V) Region Örebro län
Tfn: 070-594 71 89
E-post: [email protected]

 

Motion (V) – Arbetstidsförkortning på länets akutmottagningar

Kopiera länk