Pressmeddelande

Vänsterpartiets Jihad Menhem slutar som regionråd efter 12 år på posten

Efter 12 år som regionråd och gruppledare för Vänsterpartiet i landstings-/regionfullmäktige meddelar Jihad Menhem, Vänsterpartiets oppositionsråd i Region Örebro län att han inte kommer att kandidera för omval nästa år. Det här beslutet bestämde sig Jihad Menhem definitivt för sedan 1,5 år tillbaka.

  • ”Med dessa år bakom mig har jag nu bestämt mig för att inte kandidera till posten regionråd. Visst är det svårt beslut, det har varit så himla givande, lärorikt, intressant och fantastiskt uppskattande att få haft förtroendet att vara Vänsterpartiets regionråd och leda partiet i regionen. Jag har i mer än ett år funderat på det, livet är väldigt kort och det finns andra intressen som man önskar engagera sig i utöver politiken”, säger Jihad Menhem, oppositionsråd (V) Region Örebro län.

Jihad var den förste invandraren utanför Europa som blev invald som ledamot i landstingsfullmäktige 1998 och posten som landstingsråd fick han efter valet 2010. Titeln ändrades till regionråd 2014 då han utöver det satt som första vice ordförande i regionstyrelsen. Efter valet 2018 hamnade Vänsterpartiet i opposition, där han fick titeln oppositionsråd. Jihad var dessutom den första politikern i landstings-/regionfullmäktige med rörelsehinder och som är rullstolsburen.

  • ”Jag kommer aldrig att sluta med politiken, men jag kommer att hålla på med det på ett annat sätt inom partiet. Dessutom är jag väldigt engagerad inom funktionshinderrörelsen och sitter idag som ledamot i DHR:s förbundsstyrelse ”Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet”. Där finns också stora möjligheter att fortsätta driva arbetet för rättighetspolitik för personer med funktionsnedsättning, så jag kommer definitivt inte sitta still i min rullstol”, avslutar Jihad Menhem.

Lördag 27 november så har Vänsterpartiet Örebro län valkonferens där de olika listorna för de fyra valkretsarna ska bestämmas. Då får vi anledning att återkomma med vilka toppnamnen kommer att bli och vem som kan tänkas bli aktuell för posten och efterträda Jihad Menhem som regionråd för Vänsterpartiet inför nästa mandatperiod.

 

Kontakt
Jihad Menhem, oppositionsråd (V) Region Örebro län
Tfn: 070-594 71 89                          

E-post: [email protected]

Kopiera länk