Pressmeddelande

Vänsterpartiet vill bevara akutsjukhuset i Lindesberg

Vänsterpartiets motion angående att bevara akutsjukhuset i Lindesberg kommer idag upp för beslut på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde. Utvärderingen av stängningen av kirurgi- och ortopedjouren mellan kl. 21.00 – 07.30 ska också diskuteras.

– ”I utvärdering kan man utläsa att antalet patienter som söker vård nattetid har minskat. Det tror jag det om det är stängt men det säger ingenting om hur många som skulle ha behövt vård och som istället avstår eller väntar för det känns otillgängligt”, säger Maria Odheim Nielsen, ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

Samtidigt som Vänsterpartiets motion kommer upp för beslut så har (MP) och (L) lagt var sitt ledamotsinitiativ som också föreslår att återöppna nattjouren på Lindesbergs lasarett.

– ”Jag kommer att prata för vår motion naturligtvis men jag kommer även att rösta för ledamotsinitiativen från (MP) och (L). De ligger helt i linje med den sjukvårdspolitik som Vänsterpartiet vill se i Region Örebro län”, fortsätter Maria Odheim Nielsen (V).

En patientsäker, rättvis och jämlik vård är en paroll som Vänsterpartiet presenterade i sin budget för 2021 och den parollen behålls i budgeten för 2022 som kommer att presenteras på regionfullmäktige i juni. Tre fullvärdiga akutsjukhus i egen regi öppna dygnet runt och året runt är en fråga som partiet aldrig kommer att släppa.

– ”Det känns som att (S), (C) och (KD) med deras representanter i regionen har varit alldeles för fartblinda och glömt att lyssna av vad invånarna i den norra länsdelen tycker och känner inför ett så här stort beslut. Regionens ekonomi måste kunna tåla att vi har fullvärdiga sjukhus i länsdelarna för patienternas skull, de är också en del av befolkningen som bidrar med skatt och ska kunna känna sig trygga med att få den vård de behöver. Det utan att behöva åka många långa mil mitt i natten när man inte mår bra”, avslutar Maria Odheim Nielsen, ledamot i hälso- och sjukvårdsnämnden för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

Kontakt
Maria Odheim Nielsen, ledamot (V) hälso- och sjukvårdsnämnden: 072-877 53 45

Kopiera länk