Pressmeddelande

Vänsterpartiet yrkade avslag på fortsatt upphandling av specialiserad öppenvård

På dagens sammanträde med regionstyrelsen så beslutades det att genomföra en upphandling av specialiserad öppenvård avseende bland annat kirurgi, gastroskopi, gynekologi m.m. Ett avtal som region Örebro län tills nu haft med Capio Läkargruppen.

-”Avtalet med Capio Läkargruppen är något vi stått bakom och det har fungerat under lång tid. När man nu väljer att upphandla så är det inget som säger att det är Capio Läkargruppen som kommer att vinna så därför väljer Vänsterpartiet nu att säga nej till fortsatt upphandling av verksamheten” , säger Jihad Menhem, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

Det är 95 miljoner kronor man kommer att upphandla verksamhet för under de första åren av den kommande avtalsperioden.

-”Det är stora pengar det handlar om och de gör bättre nytta i att vi själva tar över verksamheterna och kompetensen som finns. Vänsterpartiet förespråkar alltid en jämlik och rättvis vård för medborgarna” fortsätter Jihad Menhem (V).

Det är just osäkerheten kring att man inför en upphandling inte vet vem som kommer att få kontrakt som gör att Vänsterpartiet nu väljer att avslå fortsatt upphandling.

– ”Vi vet inte vad vi får och vi vet inte hur länge vi får behålla den nya utföraren. I nästa upphandling kan det vara dags att byta utförare igen, det är så Lagen om Offentlig Upphandling fungerar. För kontinuitetens skull och för patienternas skull är det bättre att vi satsar på egen verksamhet och börjar bygga upp den nu”, avslutar Jihad Menhem, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

 
Kontakt:

Jihad Menhem, oppositionsråd (V) Region Örebro län

Tfn: 070-594 71 89 

Epost: [email protected]

 

Kopiera länk