Pressmeddelande

Vänsterpartiets personalsatsningar högre än majoritetens

Idag kan vi läsa ett pressmeddelande från den politiska majoriteten i Region Örebro län att de satsar på personalen. En bra och efterlängtad satsning för de som dagligen utför sina arbeten i regionens verksamheter. Många uppgifter är tunga och inte minst det senaste årets utmaningar i spåren av pandemin har tydligt visat hur tuff arbetsmiljön kan vara för vårdpersonalen.

-”Majoriteten i regionen kommer med en efterlängtad satsning på vår personal, en satsning som Vänsterpartiet efterfrågat länge. Tyvärr tycker vi dock inte att den satsningen räcker. I det budgetförslag (V) hade för 2021 så fanns det med förslag som skulle ha stärkt lön och arbetsvillkor för personalen i regionen” , säger Jihad Menhem, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

50 miljoner kronor skjuter (S), (C) och (KD) till för en särskild lönesatsning för hälso- och sjukvårdspersonalen. Det ska jämföras med de 75 miljoner kronor som Vänsterpartiet ville satsa. En särskild satsning som skulle innebära lönelyft för de med lägst lön, rättvisare och jämlikare löner för vår personal som är kvinnodominerad, arbetsförkortning på länets akutmottagningar hade varit möjligt med budgetförslaget från (V).

-”Det handlar också om regionen som arbetsköpare och att vara en attraktiv sådan. Vi har inget hemligt lager av vårdpersonal att plocka fram och kompetens-försörjningen i regionen är en stor utmaning. Dessa satsningar som Vänsterpartiet gör är för att vi måste kunna behålla vår personal samtidigt som fler medarbetare vill söka sig till oss. Personal som trivs och känner sig uppskattad samt får jobba under schyssta villkor är jätteviktigt”fortsätter Jihad Menhem (V).

För att regionen ska uppfattas som en bättre arbetsköpare så nöjer sig inte Vänsterpartiet med satsningar på lön och arbetsvillkor. En höjning av friskvårdsbidraget fanns också med i budgeten från (V) samt att julklappen till personalen som togs bort måste återinföras.

– ” Vårdpersonalen har rätt till en bra arbetsmiljö och inflytande samt ordentliga löner. Förutom de lönesatsningar och bättre arbetsvillkor för ett rättvisare och jämlikare arbetsliv som Vänsterpartiet kommer att presentera i sin budget för 2022, så vill vi dessutom återinföra julklappen till personalen samt en utökning av friskvårdsbidraget. Utöver bra villkor så kan vi visa lite uppskattning också. Personal som trivs och känner sig uppskattad stannar dessutom kvar, avslutar Jihad Menhem, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Region Örebro län.

 

Kontakt:

Jihad Menhem, oppositionsregionråd (V) Region Örebro län

Tfn: 070-594 71 89 

Epost: [email protected]

Kopiera länk