Interpellationer

Interpellation angående arbetsmiljö och återöppnande av förlossningsavdelningen i Karlskoga

Interpellation till regionstyrelsens ordförande Andreas Svahn angående arbetsmiljö och återöppnande av förlossningsavdelningen i Karlskoga.

Förlossningen i Karlskoga har alltid haft ett gott rykte och är en väl fungerande verksamhet med fantastisk personal. En verksamhet som många av oss upplevde att både personal på lasarettet och invånarna i västra länsdelen är mycket stolta över.

Hälso och sjukvårdsnämnden har beslutat att förlossningen i Karlskoga ska öppnas skyndsamt. Det har nu gått fem månader efter beslutet. Och hittills är det ingen öppning i sikte.

Vi har hört och läst att arbetsmiljön på avdelning Q inte är bra. Nu har det även skickats en skrivelse där det beskrivs hur dålig arbetsmiljön är och vad dåligt den personalen som är kvar mår. Det skriver bl. a. att man inte har förtroende för verksamhetschefen.

Det är regionstyrelsen som har det yttersta arbetsmiljöansvaret.

 

Mina frågor till regionstyrelsens ordförande är:

  • Tänker du agera i det som skrivelsen pekar på ?
  • Vad har man för evidens bakom beslutet att Karlskoga BB inte är patientsäkert med de åtgärder som ” kartläggningen ” visar räcker?
  • Hur kommer det sig att andra förlossningar i landet, som inte uppfyller de krav som man ställer i Region Örebro, ändå kan bedriva förlossningsverksamhet patientsäkert och med utmärkta resultat?
  • Är Du och regionstyrelsen beredd att vidta åtgärder mot de ansvariga om de inte snarast återöppnar förlossningen i Karlskoga?

 

För vänsterpartiet i Region Örebro län

Anneli Mylly (V) ledamot regionfullmäktige

Kopiera länk