artikel

Alla ska ha råd att laga tänderna

Inför valet lovade regeringen en snabb tandvårdsreform. Nu sviker högeralliansen sitt löfte och får hård kritik av riksdagsledamöterna Elina Linna och Eva Olofsson.

– Vi vill satsa dubbelt så mycket som regeringen på tandvården. Vi har råd med det om vi låter bli att sänka skatten för de rika, skriver de i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

I artikeln pekar vänsterpartisterna på att många avstår från att gå till tandläkaren av ekonomiska skäl. Ungdomar mellan 20 och 29 år är den grupp som har minskat sin tandvårdskonsumtion mest. I spåren följer sämre tänder hos unga.

Elina Linna och Eva Olofsson upprepar partiets mål att tandvården inte ska kosta mer än annan sjukvård. Det är därför vänsterpartiet är det parti som vill satsa mest på tandvården.

Förra året påstod en enig högerallians att deras högkostnadsskydd skulle ta hand om större delen av kostnaden för de hårdast drabbade. Men regeringen lever inte upp till sitt löfte. De påstod att de skulle prioritera de höga kostnaderna. Det märks inte.

Klicka här för att läsa hela debattartikeln i Göteborgs-Posten.

Kopiera länk