Pressmeddelande

Mia Sydow Mölleby föreslås toppa Vänsterpartiets riksdagslista inför valet 2010

Mia_1
Mia Sydow Mölleby

Vänsterpartiets valberedning i Örebro län föreslår Mia Sydow Mölleby toppa riksdagslistan och Mussie Ephrem föreslås som andra namn inför riksdagsvalet 2010.

Det är första gången som vänsterpartiet föreslår en kvinna som första namn på riksdagslistan i Örebro län och därmed förslaget är historiskt säger Murad Artin som är valberednings sammankallande.

Mia är mycket kompetent person och populär bland vänsterpartisterna i länet, hon har fått nomineringar från de flesta lokalorganisationerna i länet vilket visar att hon är ett starkt namn för Vänsterpartiet i Örebro län säger Murad Artin.

Mussie Ephrem föreslås som andra namn och det är också för första gången som valberedningen föreslår en toppkandidat med rötter i den afrikaniska kontinenten.

Mussie är talesperson i skolfrågor för Vänsterpartiet i Örebro kommun och är ett känt namn bland Örebroarna.

Riksdagslistan kommer att fastställas på en valkonferens i Degerfors den 28 nov 2009.

Kort om kandidaterna:

1. Mia Sydow Mölleby

Född och uppvuxen i Stockholm, flyttade till Närke 1985, gift och 2 barn. Mias politiska engagemang började med Vietnamkriget och på den vägen fortsatte det politiska engagemanget, blev medlem i Vänsterpartiet 1994, landstingsråd för Vänsterpartiet sedan 2006 och partistyrelseledamot sedan 2008. Mia besitter i en hög socialkompetens och gillar att diskutera och stöta och blöta frågor, gillar att samarbeta med andra och en god diplomat. Mia är en mycket god debattör och ganska rolig och rätt kaxig. Hon lägger väldigt mycket tid på sitt politiska engagemang och övrig tid ägnas åt skogen, familjen och resor. Till yrket är Mia sjuksköterska och har arbetat med sjukvårdsfrågor både professionellt o politiskt i många år.

2. Mussie Ephrem

Född och Uppvuxen i Eriteria, kom till Sverige som 16 årig och flyttade till Örebro 1990. Det politiska intresset väcktes redan vid ett tidigt stadium. Mussie tror att en annan värld är möjlig där det mänskliga värde ligger i vilka vi är; det är inte avhängigt någonting yttre, varken prestationer, etnicitet, kön eller någonting annat. Under de senaste 8 åren har Mussie företrätt Vänsterpartiet i olika sammanhang. Han arbetar som politisk sekreterare för Vänsterpartiet i Örebro. Mussie är ledamot av kommunfullmäktige i Örebro och ledamot av Vänsterns Internationella Forum. Mussie är statsvetare och arbetat som utbildningshandläggare på  Örebro Universitets studentkår.

3. Ylva Wessman juriststuderande och kommunfullmäktige ledamot i Örebro.

4. Roland Halvarsson lärare och oppositionsråd från Degerfors.

5. Maria Nyberg undersköterska och oppositionsråd från Karlskoga.

För ytterligare kommentarer kontakta:

Murad Artin, valberednings sammankallande 070-760398

Mia Sydow Mölleby 070-6337189

Mussie Ephrem 070-5193945

Kopiera länk