artikel

Fler jobb – bättre jobb (och solsken) Vänsterpartiets 1 maj firande i Örebro län

Fler jobb – bättre jobb är parollen när Vänsterpartiet och Ung Vänster organiserar 1 majfirande i Örebro län. Att så många är beredda att gå ut och manifestera för ett bättre Sverige ger hopp om framtiden.

I Kumla var vädret tipp topp, människorna underbara, äppelkakan ljuvlig och kamplusten enorm, vad kan man mer begära undrar Anki Ahlsten (partisekreterare) som var på plats och höll tal.

Under parollen Arbetarpolitik och Socialism samlades 80 personer i Vänsterpartiets Degerfors demonstrationståg och cirka 100 till slöt upp till möte på Medborgarplatsen för att höra Degerfors avgående riksdagsledamot Peter Pedersen hålla brandtal mot borgarregeringen.1 majfesten blev stor succé med cirka 250 jublande åhörare som kom för att lyssna Ola Magnell.

I Örebro samlades cirka 400 personer i Vänsterpartiets demonstrationståg och 200 till slöt upp till mötet på Stadsparken. Huvudtalare var Anki Ahlsten, Vänsterpartiets partisekreterare; Lisa Claeson, ordförande för Ung Vänster Örebro län och Murad Artin, Vänsterpartiets oppositionsråd i Örebro.

  Här kan du läsa Anki Ahlstens förstamaj tal

 

Bilder från V Örebro och V Degerfors 1 maj-firandet.

 

 

 

 

Kopiera länk