artikel

Det var en gång en Myra

Nu börjar det märkas, att det är ett borgerligt styre på riksplanet! Kommuner och även landsting, blir hårt drabbade av det kapitalistiska system som vår regering förordar. Jakten på sjuka, arbetslösa och pensionärer fortgår utan någon större hänsyn till hur ”marknaden” ser ut för dem.

Stora skattesänkningar har givit lite klirr i kassan hos de som är löntagare, men inte hos dom som är beroende av tex, sjukvård etc, det blir dom som får stå för skatteökningarna en gång till, när kommuner och landsting blir tvungna att höja skatten, bara för att kunna behålla basen i verksamheterna

Det börjar bli ganska jobbigt nu, att vi, vi på den socialistiska sidan, blir tvingade in i ett borgerligt system, att vi ska administrera en tok borgerlig politik mot vår politiska övertygelse.

Det finns för lite fransk arbetarrörelse här i landet, facken verkar knyta handen i fickan och gå vidare, som om ingenting har hänt, var har stridsviljan tagit vägen? Eller handlar det bara om att sko sig själv, precis som det borgerliga systemet vill…

Något i följande berättelse kan kanske kopplas till det system vi har idag på olika nivåer i samhället.

 

Det var en gång en myra. Den gick till jobbet tidigt varje morgon för att arbeta. Myran var flitig och gillade sitt jobb. Ledaren, den blå vargen, blev glatt överraskad när han fick se att Myran var så effektiv utan arbetsledning. Han tänkte om Myran är så effektiv utan arbetsledning, skulle Myran vara ännu effektivare med arbetsledning.

Den blå vargen anställde Kackerlackan som hade ledarskapsutbildning och var känd för sina grundliga rapporter, Kackerlackans första uppdrag var att skapa ett arbetsschema.

Han behövde en sekreterare för att föra anteckningar…

…och han anställde Spindeln för att hålla reda på arkivet och svara i telefonen.

Den blå vargen var exalterad av de rapporter som Kackerlackan lämnade och bad honom att göra diagram över produktionen och analysera utvecklingen.

Dessa dokument kunde den blå vargen visa sin chef.

Kackerlackan var tvungen att köpa en ny dator…

…och anställa Flugan för att ansvara för IT-avdelningen.

Myran som tidigare var en glad och produktiv arbetstagare, avskydde sitt nya jobb, han var ju tvungen att gå olika kurser och beskriva sitt arbete i olika rapporter och registrera avvikelser..!

Den blå vargen tyckte att det var hög tid att anställa en chef till enheten där Myran jobbade

Chefs jobbet gavs till Bromsen, vars första insats var att köpa en fin matta och en ergonomisk arbetsstol till kontoret.

Den nya chefen, Bromsen behövde naturligtvis en dator och en personlig assistent för att kunna framställa en plan för att optimera arbetet och budgeten…

Enheten där Myran jobbade var inte längre en trevlig arbetsplats, alla var irriterade och oroliga för sin framtid…

Då förslog Bromsen till den blå Vargen att man borde göra en arbetsmiljökartläggning.

Det framkom att Myrans enhet hade högre kostnader och produktiviteten hade minskat.

Då anställde den blå Vargen Ugglan, en välrenommerad konsult som skulle göra en undersökning och lämna förslag på förändringar.

Ugglan granskade verksamheten i tre månader och gick fram en gigantisk rapport vars resultat visade att: "DET FINNS FÖR MÅNGA ANSTÄLLDA"

Gissa vem den blå Vargen avskedade först?

Naturligtvis Myran, då rapporten visade att han led av " brist på motivation och hade en negativ inställning"

 

Rune Karlsson, Vänsterpartiet Askersund

Kopiera länk