artikel

Bojkotta rasstaten Israel

Nu har det gått 18 dagar och den svenska regeringen tillsammans med andra EU-regeringar följer med tystnaden hur rasstaten Israel fortsätter med en kontinuerlig beskjutning av förbjudna fosforbomber mot befolkningen i Gaza.
Tystnaden och den luddiga ståndpunkten från svenska regeringen och EU blir automatiskt ett medverkande i denna omänskliga terror handling som rasstaten Israel utför.

Det är dags för svenska regeringen och EU att slopa den gamla retoriken om att be offret om återhållsamhet medan ockupationen fortsätter med sitt brott.

Fördöm Israels invasion i Gaza – Bojkotta rasstaten Israel

        

         

Sluta köpa israeliska varor. Medborgare, folkrörelser, fackföreningar och företag bör bojkotta varor från den rasstaten Israel.  

 

Vänsterpartiet kräver:

– Israel måste omedelbart dra tillbaka sina trupper från Gazaremsan, upphöra med sin beskjutning och häva blockaden så att land-, luft och sjövägar kan öppnas.

– Sverige bör omedelbart upphöra med allt militärt samarbete med Israel.

– Sverige, Sveriges kulturliv och den svenska idrottsrörelsen bör införa en kulturell- & idrottslig bojkott mot Israel, och agera för att Israel stängs av från det pågående VM-kvalet i fotboll och Eurovision Song Contest.

– Sverige bör i EU agera för att det nuvarande förmånliga handelsavtalet sägs upp, att de pågående förhandlingarna om ett fördjupat samarbete mellan EU och Israel om säkerhets- och försvarspolitik avbryts och att unionens isolering av de demokratiskt valda Hamas hävs.

– Sverige bör i FN agera för att en internationell trupp under FN- mandat ska övervaka en framtida vapenvila.

Alla vänner av fred och folkrätt bör protestera mot Israels grova övergrepp, bojkotta israeliska varor och uppmana sina lokala handlare att ta bort israeliska varor.

Ett Fritt Palestina och en tvåstatslösning kan skapa fred i hela området! Riv muren och låt Palestinierna leva i ett och samma land, Palestina med de gränser landet fick 1967!

Ett folk som kämpar för sin självständighet och frihet kan aldrig besegras!

Kopiera länk